Om oss

Historien om Kontrast

Restaurangen startade med en delad kärlek till mat, och passionen av att skapa den från grunden. Den unika sammansättningen av människor från väldigt olika kulturer, det indiska och svenska, är kärnan till Kontrast. Ett kärleksfullt par bestående av svensk man och en indisk kvinna med passion för mat och sin kultur, och en vilja att spegla det med autenticitet skapade det unika konceptet att ”föra hela Punjab till Malmö”.

Recepten är hämtade direkt från Punjabs gator, med smaker som verkligen förtjänar en plats i rampljuset tillsammans med de lite mer kända indiska klassikerna som Butter Chicken, Tikka Masala och Vindaloo.

 

Även om det är självklart för en stolt indisk kvinna att ha full koll på sina rätter från norra Indien, så är det kanske inte lika självklart för den svenska mannen i duon att även ha det som brinner för att göra några av Kontrasts signaturkryddor själv.

Restaurangen startade 2016 med en första restaurang på Möllevångstorget med få anställda. Efter många serveringar, omhändertagna gäster och hårt arbete har vi nu även etablerat oss i Västra Hamnen med tillägget ”Ghee By the Sea”. Något inte helt oväntat för gästen då det här bjuds på nära havsstänk från en solig strandpromenad. Med expansionen har Kontrast-familjen växt till en ännu större familj bestående av fler stolta medlemmar och kollegor.

Leva upp till namnet

Ordet ”Kontrast” förklaras kortfattat som   skillnaderna mellan färger eller ljus, och bryta frånvaron av skillnader. Vi tycker att kontraster i vardagen behövs och de hjälper till att komplettera och hjälper värdera dig och dina val – och att det är kontrasterna som gör livet extra meningsfullt.

Individuella värderingar bygger på kontraster, något som vi tycker är viktigt i mångkulturella Malmö. Vi drivs av vår passion att addera något nytt till dina vardagliga smakupplevelser,  och vill bryta bryta stereotyper om vad som innebär äkta restaurangerfarenhet. Prova skillnaden!

Namnen på rätterna

Med tanke på att rätterna är från förorterna och gatorna i Punjab och Kashmir, har namnen har valts ut från deras säregna ursprung. Förutomklassikerna du sannolikt redan hört talas om, har varje maträtt ett unikt namn du måhända är nyfiken på innebörden av.

”Shan e Kashmir”, en av våra mycket omtyckta curryrätter, översätts till ”stoltheten av Kashmir”, eller ”Davate Punjab” som innebär ”festen i Punjab”. För att underlätta för våra kunder ser vi till att varje rätt är väl beskriven med dess ingredienser.

Kryddorna

Vi är stolta över att ta de indiska kryddorna till Sverige, både för att få kunna ge indier en plats att få känna smakerna från hemma och alla andra en unik smakupplevelse av nordindiska rätter.

Trots att indisk mat och kryddor är mer eller mindre synonyma med varandra, är det en my att indisk mat är för stark och kryddig. En orsak som fått många indisk-inspirerade restauranger att hålla sig ifrån användning av kryddor till ett minimum vilket kan påverka smakerna enorm på rätterna. Hos oss på Kontrast är det däremot inte så, och vi serverar mat med stolthet utan att ändra recept då vi brinner för de autentiska smakerna.  Skulle du däremot ändra hettan i maten kan vi givetvis justera det efter dina önskemål. Men oroa dig inte – vi har många maträtter på menyn som är milda i sig.